Hlavní obsah

Vietnamští mladíci vyrobili pojízdnou repliku lamborghini z lepenky

Lamborghini se vyrábí v italské Sant'Agatě Bolognese - a taky tak trochu na jednom dvorku ve Vietnamu. Že se nejedná o originál, lze v tomto případě poznat na první pohled. Přesto mají tři mladí Vietnamci ze svého „Aventadoru SVJ” obrovskou radost.

Foto: Lamborghini

Skutečné Lamborghini Aventador SVJ

Článek

Touha jezdit ve špičkovém supersportu postihuje lidi už ve velmi mladém věku a bez ohledu na šance, že takové auto někdy budou vlastnit. Tři mladí Vietnamci se rozhodli si tu touhu splnit vlastníma rukama.

Co vidíme ve videu, je karoserie z lepenky a laminátu, připomínající Lamborghini Aventador SVJ. Ano, vypadá strašlivě i na svět replik a se skutečným Aventadorem si tohle vozítko nikdo nesplete, ale jezdí vlastní silou.

Pohání ho dva motory z mopedů, umístěné za dvěma sedačkami, vůz má převodovku i se zpátečkou, a dokonce i hydraulický systém zvedání světlé výšky na obou nápravách. Standardně mívají skutečné supersporty zvedání jen vpředu, aby zvládly přejet např. zpomalovací prahy, takže v něčem je tahle replika dokonce i lepší.

Není to první stroj z jejich dílny. V minulosti postavili „Bugatti Chiron” z lepenky, které ovšem místo šestnáctiválce bylo poháněno vlastníma nohama přes pedály a mechaniku z jízdního kola. Anebo „Ferrari FXX K” s karoserií ze stejného materiálu, které jezdilo opět díky motoru z mopedu.

Budou někdy jezdit ve skutečných supersportech? Budou aspoň spolupracovat na jejich vývoji a výrobě? Obojí je nepravděpodobné, ale ne nemožné - a entuziasmus jim rozhodně nechybí.

Reklama

Související články

Rusové staví cybertruck ze starého UAZu

Samozřejmě, že to je replika, nikoliv skutečná Tesla Cybertruck - ta se z ruského offroadu opravdu nestaví. Ale nelze upřít, že napodobenina konceptu vypadá...

Výběr článků

Načítám