Hlavní obsah

Hyundai i20 má být sportovnější a modernější. Uniklé snímky to potvrzují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová generace Hyundai i20 má být modernější, sportovnější a agresivnější. Pokud obrázky, které kolují internetem, skutečně ukazují hotové auto, hodilo by se ještě označení „šokující”. Výstavní premiéru si vůz odbude na ženevském autosalonu začátkem března.

Foto: Hyundai

Skici nového Hyundai i20. Ten se představí v Ženevě.

Článek

Hyundai už při zveřejňování prvních nákresů nového hatchbacku do městských ulic sliboval, že automobil přinese revoluci v designu karoserie. Podle uniklých snímků, které údajně ukazují skutečnou novou i20, se to celkem povedlo.

Jsou-li snímky pravé, je design až šokující. Velké změny vidíme hlavně v přední masce, která má hranatou mřížku chladiče v černé barvě, ostré linky kolem mlhových světel a také modernější světlomety. Auto díky tomu působí agresivně.

Při pohledu zezadu zaujme hlavně nový difuzor a také přepracovaná zadní světla s výřezem do tvaru V, která jsou propojená horizontálním LED páskem, například jako u nového Seatu Leon. Jiný je i tvar vozu, který působí přikrčenějším dojmem.

Hyundai láká na plně elektrický sedan, zezadu připomíná klasická Porsche

Autosalon Ženeva

Nová i20 má být také podle některých informací k dispozici ve dvoubarevném provedení karoserie.

Společnost Hyundai zatím neuvedla bližší specifikace technologií, které bude mít i20 v interiéru, ale očekává se, že to bude to nejnovější, co jihokorejská automobilka může nabídnout, tedy velkou obrazovku infotainmentu, obrazovku místo přístrojové desky a řadu asistentů.

První snímky faceliftu Hyundaie i30 N Line ukazují ostré rysy

AutoMoto

Odhaleny nebyly ani motorizace i20, a proto lze jen hádat, že se pravděpodobně pod kapotou hatchbacku objeví litrový tříválec T-GDI a také atmosférický čtyřválcový motor o objemu 1,2 litru. Je možné, že se i20 dočká i elektrifikace, ale na to si počkejme až do Ženevy, ostatně stejně jako na oficiální podobu tohoto očekávaného městského vozítka.

Reklama

Související články

Hyundai ukazuje skici nové i20

Automobilka Hyundai oficiálně odhalila první skici dlouho očekávaného modelu i20, který má na trh dorazit se zcela novým designem. Premiéru by měl mít na...

Výběr článků

Načítám