Hlavní obsah

General Motors nepřijede na CES kvůli omikronu, turecký TOGG naopak ano

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektrický pick-up se představí na internetu místo veletrhu CES v Las Vegas, ohlásil koncern GM, a to kvůli riziku nákazy omikronem. Má však přijet turecká automobilka TOGG, která chce v roce 2022 začít prodávat svá první dvě auta.

Foto: TOGG

TOGG SUV

Článek

Jsou to téměř dva roky, co koronavirus začal zavírat velké autosalony a podobné události, při nichž se na jednom místě koncentrují davy lidí z celého světa. A stále v tom pokračuje, jak ukazuje rozhodnutí koncernu General Motors nezúčastnit se veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas zkraje roku 2022. Odradilo ho riziko nákazy variantou omicron.

GM na veletrh nepojede, přestože na něj chystalo velmi důležité odhalení – měla se tam představit elektrická verze pick-upu Chevrolet Silverado, konkurenta již prodávaného elektrického Fordu F-150 Lightning. Jeho premiéra se uskuteční online, stejně jako všechny další prezentace koncernu GM, plánované na CES.

Nejste očkovaní? Na největší počítačový veletrh zapomeňte

Internet a PC

Americký automobilový gigant ovšem není jedinou firmou, která se CES kvůli omikronu nezúčastní. Chybět bude také společnost vyvíjející autonomní vozy Waymo, sociální síť Twitter, operátor T-Mobile, internetový obchod Amazon a společnost Meta, která provozuje Facebook, Instagram apod. Celkem organizátor veletrhu oznámil, že za posledních pár dnů se odhlásilo 42 vystavovatelů. Jiných 62 se ale naopak přihlásilo.

Jednou z firem, která přítomna bude, je turecká automobilka TOGG. Ta v létě roku 2020 začala stavět továrnu a v roce 2022 chce začít své první dva modely, elektrické SUV a sedan, prodávat.

Foto: TOGG

TOGG sedan

Na CES však nechce ukazovat primárně auta, ta už svět viděl a CES taky není autosalon. Plánuje představit technologie mobility, které budou pokročilé, autonomní a připojené, a to v rámci jedné platformy. Co tím konkrétně myslí, se dozvíme už za několik dnů, veletrh startuje v prvním lednovém týdnu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám