Hlavní obsah

Fiat rozšiřuje rudou edici svých aut, nabízí i dezinfekční schránku

Dva nové fiaty v edici RED, modely Tipo a Panda, nabízí kromě barvy, log a příspěvku na boj s pandemiemi také potahy sedaček z plastového odpadu z moří. Připojují se k 500e a 500X se stejnou ideou.

Rodina (Fiat)RED Video: Fiat

 
Článek

Celkem čtyři fiaty jsou k mání ve speciální rudé edici, stylizovaně označené (FIAT)RED. K „pětistovkám“, představeným už před několika měsíci, nyní přibyly kombík Tipo Cross a crossover Panda.

Foto: Fiat

Fiat (Tipo)RED Sport Wagon

Všechny spojuje červená barva a logo (RED) na různých místech včetně B-sloupku. Nepatří jen speciální edici - je symbolem partnerství se stejnojmennou společností, která od roku 2006 penězi pomáhá bojovat s pandemiemi zejména v Africe. Začala u AIDS, dnes se věnuje pochopitelně covidu.

Foto: Fiat

Fiat (Panda)RED

Co je na speciálních fiatech zajímavého kromě barvy? U tipa a pandy to je materiál Seaqual na sedačkách. Tento materiál je vyráběn z plastového odpadu vytaženého z moří; mimo fiaty ho může mít i Cupra Born. A také to, že navzdory jménu edice si lze tato dvě auta objednat i v šedé, bílé nebo černé barvě. Zůstávají však červená zrcátka a spousta dalších detailů v interiéru.

Test Fiatu Tipo Street: Stará škola s výborným podvozkem

AutoMoto

„Rudá“ elektrická pětistovka má v rukávu trochu jiný trik - schránku spolujezdce s UV-C lampou pro dezinfekci drobných předmětů. Vložíte tedy dovnitř mobil, klíče nebo cokoliv, co se tam vejde, stisknete tlačítko a po třech minutách jsou viry a bakterie na povrchu předmětů mrtvé, píše se v tiskové zprávě. Kromě toho může vůz mít také potah sedačky řidiče nebo všech sedaček v červené barvě.

Foto: Fiat

Fiat (500e)RED může mít červenou sedačku řidiče. Ostatní sedačky mají červené prošívání.

A konečně, drobně modernizovaný crossover 500X - dostal logo 500 dopředu a nápis FIAT místo kulatého loga dozadu - má v edici RED kromě červeného laku zvenčí a log také červené detaily interiéru, jako je prošívání sedaček.

České zastoupení Fiatu má na webu zatím cenu pouze u „rudé“ 500e. Tato verze začíná na 710 tisících korun, o 60 tisíc více oproti základní ceně modelu.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Fiatu 500e: Když máte rádi hezké detaily

Jestli je cena okolo 900 tisíc korun za elektrický Fiat 500e hodně či ne, záleží na tom, jak se na něj díváte. Není totiž pro lidi, kteří chtějí prostě auto –...

Výběr článků

Načítám