Hlavní obsah

Edice pro fajnšmekry. Lotus připravil čtyři klasická zbarvení pro Elise

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční Elise dostal v rámci edice Heritage čtyři historické barevné kombinace. Odkazují na slavné závodní vozy, včetně éry v královně motorsportu, formuli 1.

Foto: Lotus

Lotus Elise Heritage Edition

Článek

Zákazníci Lotusu si nově mohou objednat model Elise ve čtyřech specifických barevných kombinacích. Zbarvení se objevuje jak na exteriéru, tak i uvnitř.

Černý lak se zlatými doplňky připomíná Formuli 1 z roku 1972, kterou řídil Emerson Fittipaldi. Kombinace červené, bílé a zlaté odkazuje na závodní vůz Grahama Hilla z roku 1968.

S modrou, červenou a stříbrnou závodila v roce 1980 taková jména jako Nigel Mansell, Elio de Angelis či Mario Andretti. Kombinace modré a bílé oslavuje Lotus Type 18 z roku 1960, první Lotus, který obsadil pole position a vyhrál velkou cenu se Stirlingem Mossem za volantem.

Další díl pohádky? Lotus Esprit se má konečně vrátit jako pětisetkoňový hybrid

AutoMoto

Celkově vznikne 100 kusů této série. Uprostřed najdete čtyřválcovou osmnáctistovku od Toyoty. Dopována je kompresorem a v páru s manuální šestistupňovou převodovkou nabídne 220 koní výkonu spolu s 250 Nm maximálního točivého momentu. To stačí na zrychlení z nuly na stovku za 4,2 sekundy a maximální rychlost 233 km/h. Cena startuje v přepočtu na 1,3 milionech korun.

První jízda se Škodou Enyaq: Jedna z největších revolucí v historii značky

AutoMoto

Lotus je konzervativním britským výrobcem sportovních aut, který na svou novou éru plnou elektromobilů a vozů různých kategorií teprve čeká. O to více zaujme puristy, i díky podobným vzpomínkám na slavnou závodní minulost. V Praze od září 2016 funguje oficiální zastoupení značky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám