Hlavní obsah

Elektrický Lotus Evija s výkonem téměř 2000 koní už řádí na okruhu

Automobilka Lotus odhalila video, na kterém probíhá testování prototypu chystaného elektrického supersportu Evija. Natěšení fanoušci tak mohou poprvé vidět, jak jezdí, vypadá a zní elektromobil s extrémním výkonem.

První pohled na elektrický Lotus Evija s výkonem 2000 koníVideo: Lotus

 
Článek

Lotus Evija přijde na trh už v červenci následujícího roku a má se jednat o plně elektrický supersportovní automobil, který světu definitivně oznámí, že malá britská automobilka z Norfolku neřekla světu poslední slova. Aby tomu ale lidé skutečně věřili, ukázal Lotus záběry, jak probíhá testování na skutečném prototypu tohoto očekávaného auta.

Lotus představil vrchol modelu Evora. Můžete si jej odlehčit podle představ

AutoMoto

Na přibližně minutu dlouhém videu můžeme vidět zamaskovaný supersport prohánějící se po britskétestovací dráze Dunsfold, kde se natáčí oblíbený motoristický pořad Top Gear. Bohužel, záběry toho pochopitelně a zcela záměrně příliš neukazují, ale stejně je dobré vidět, že Lotus skutečně pracuje, a můžeme se tak těšit na jeho novu éru. Navíc k videu prohlásil, že bude Eviju v následujících měsících testovat po celé Evropě, jak na okruzích, tak i na běžných silnicích.

Foto: Lotus

Takhle vypadá chystaný Lotus Evija zezadu. Má mít 1973 elektrických koní.

Lotus se chystá vyrobit pouze 130 kusů elektromobilu. Jeho elektromotor by měl produkovat neuvěřitelných 1973 koňských sil a z 0 na 100 km/h zrychlí za méně než 3 sekundy, přičemž za další tři už poletí 200 km/h. S pohonem na všechna čtyři kola nakonec údajně dosáhne maximální rychlosti 340 km/h. Baterie by pak měla na jedno nabití vydržet přibližně 400 kilometrů.

Škoda Octavia Junior? Takhle by mohla vypadat nová generace zcela bez výbavy

AutoMoto

A cena? Ta bude pravděpodobně hodně vysoká. Lotus ji sice zatím oficiálně neoznámil, ale dá se očekávat, že bude Evija stát přibližně od 1,5 do 2 milionů liber, tedy v přepočtu více než 40 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Lotus přeje veselé Vánoce svérázným způsobem

Jak může fanoušek aut jinému fanouškovi aut co nejlépe popřát hezké svátky? U Lotusu vzali šestiválec, mokrý asfalt a vánoční stromeček, a stvořili přání jako...

Výběr článků

Načítám