Hlavní obsah

Dorazí Ford Bronco přeci jen do Evropy? Slova šéfa automobilky jsou slibná

Dorazí Ford Bronco přeci jen do Evropy? Šéf Fordu Jim Farley dle vlastních slov jen „čeká, až se hoši z Ford of Europe rozhodnou”. Když tu jezdí defendery, proč by nemohlo fungovat bronco, myslí si.

Foto: Ford

Nový Ford Bronco

Článek

Ford Bronco, ať už plnotučný offroad, nebo menší crossover Bronco Sport, se aktuálně v Evropě neprodává a v loňském roce, pár týdnů po představení, se mluvčí německého zastoupení Fordu nechal slyšet, že plány na dovoz do Evropy neexistují.

Od té doby se ale mohlo něco změnit, protože čerstvá slova Jima Farleyho, generálního ředitele Ford Motor Company, hovoří opačně. Britský magazín Auto Express se ho na festivalu Goodwood Revival ptal, jestli by bronco mohlo v Evropě fungovat.

Foto: Ford

Nový Ford Bronco

„Absolutně by mohlo. Vidím tady všechny ty defendery - myslím, že by fungovalo dobře,” nechal se slyšet. A dovezou ho tedy? „Jen čekám, až se hoši z Ford of Europe rozhodnou,” zněla odpověď.

Ford představuje nové bronco, ikonický off-road umí být odvázaný i civilnější

AutoMoto

To by mohlo naznačovat, že centrála Fordu je připravená vyrábět evropské varianty bronca stejně jako to Jeep dělá s wranglerem, a závisí to na rozhodnutí evropské divize Fordu, jestli tento model budou chtít.

V USA začíná nabídka bronca na 28 500 dolarech, tedy cca 617 tisících korun. Jaká by byla cena v Evropě, je samozřejmě otázka, ale jistě by byla o statisíce korun vyšší. Pokud by mělo bronco konkurovat zmíněnému defenderu, ten stojí v Česku od 1,4 milionu korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám