Hlavní obsah

Dopravu na mistrovství světa ve fotbale mají zajistit i autonomní volkswageny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Katarské hlavní město Dauhá se rozhodlo, že chce využívat autonomní veřejné dopravy, a to do začátku konání mistrovství světa ve fotbale, které země pořádá v listopadu a prosinci roku 2022. Ambiciózní plán má naplnit Volkswagen.

Foto: VW

Volkswagen I.D. Buzz (2017, koncept)

Článek

List Tech Crunch přišel s informací, že Volkswagen a katarská holdingová firma Gatar Investment Authority společně pracují na vývoji infrastruktury, která by umožnila ve městě Dauhá provoz autonomních vozidel jako veřejného dopravního prostředku. Na projektu údajně pracují čtyři firmy, které patří pod společnost Volkswagen Group.

GTI či GTD už nestačí. Volkswagen pro silné elektromobily použije novou zkratku

AutoMoto

Hlavní úlohu si měl převzít právě Volkswagen, který chce do Dauhá dodat svoji chystanou novinku, minivan s názvem 35 I.D. Buzz. Ten by měl z města převážet čtyři pasažéry do tamní sportovní arény Westbay.

Pravou veřejnou dopravu si pak vzala na starost firma Scania. Pro Katar se chystá vytvořit deset ultra moderních hi-tech autobusů, které by měly po městě přepravovat větší skupiny osob, a to opět bez řidiče.

Volkswagen chystá další crossover. Přijede z nečekaného konce světa

AutoMoto

Německá automobilka chce systém začít testovat v průběhu roku 2020, o rok později se pak autonomní vozidla mají objevit v ulicích hlavního města Kataru. Cílem je, aby veřejná doprava fungovala při velkém fotbalovém svátku.

Reklama

Související články

Volkswagen ukazuje elektrické kombi

Na autosalonu v americkém Los Angeles, který potrvá do 1. prosince, představil Volkswagen nový koncept, který se zanedlouho přemění na skutečný sériový model....

Výběr článků

Načítám