Hlavní obsah

Diess zůstane v čele Volkswagenu. Akcionáři jsou spokojeni, že vede firmu k elektromobilitě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéfovi koncernu Volkswagen Herbertu Diessovi prodloužila dozorčí rada firmy pracovní smlouvu o déle než dva roky do října 2025. Firma, jejíž součástí je i česká Škoda Auto, to uvedla ve svém pátečním sdělení. Vlastníci podniku jsou podle agentury DPA spokojeni s tím, jak Diess firmu vede k digitalizaci a k elektromobilitě.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Šéf koncernu Volkswagen Herbert Diess

Článek

Formálně dostal předseda představenstva novou smlouvu na další čtyři roky, ta původní mu měla vypršet v dubnu 2023. Bývalý šéf rozvoje automobilky BMW se v létě 2015 stal nejprve ředitelem kmenové značky Volkswagen a jeho povýšení do funkce generálního ředitele některé lidi v odvětví překvapilo.

Horečné diskuse o možném dřívějším prodloužení smlouvy se konaly už loni. Dvaašedesátiletý Diess o ně podle lidí obeznámených se situací sám požádal, uvedla DPA.

Německé automobilky utvořily emisní kartel, dostanou obří pokutu

AutoMoto

Podle agentury Reuters bylo možné ředitelskou smlouvu prodloužit díky nedávnému odchodu šéfa odborů ve Volkswagenu Bernda Osterloha, který nesouhlasil s některými Diessovými rozhodnutími.

Ve Volkswagenu, který je podle prodaných vozidel druhou největší automobilkou na světě po japonské Toyotě, bývá obvyklé vyjednávat o prodloužení smlouvy až rok předtím, než má vypršet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám