Hlavní obsah

Další tajemná fotka Nissanu Juke ukazuje odvážnou tvář

Novinky, fra

Podle prvních fotografií nového Nissanu Juke, na které chce automobilka nalákat, půjde opět o hodně zajímavý vůz, který nepřijde o vlastní originální tvář. Už to ale nebude vyjukaná žába, teď to bude drsňácké UFO.

Foto: Nissan 2x

Obrys nového Nissanu Juke. Automobilka jím také říká, že máte nechat oči otevřené.

Článek

Nissan Juke byl v roce 2010, kdy poprvé spatřil světlo světa, neskutečným unikátem. Takhle odvážné auto neměl nikdo. Vůz to schytával zleva-zprava. Byl tak podivný, že se lidem líbil.

Smáli se mu, ale na druhou stranu jeho originalita ho předurčila k tomu, aby byl největším překvapením světových trhů. I u nás se prodával docela dobře.

Vezměme si za příklad třeba rok 2012. V kategorii SUV patřilo modelu osmé místo s prodanými 740 kusy. To bylo víc, než měl třeba Ford Kuga nebo dvojnásobek toho, co získala Toyota RAV4.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Dosavadní Nissan Juke

Nová generace přijede v září. Bude zase odvážná. Světla už sice nebudou čnít na karoserii jak oči žáby nad hladinou rybníka, ale přesto to bude originál. Nissanu sázka na originalitu už jednou vyšla.

Na současnou generaci bude navazovat dvojicí jakýchsi kruhových světel, která ovšem v sobě budou mít třícípou svítící hvězdu. Nad nimi vidíme tenké diodové pásky.

Po předchozím snímku, který tato světla ukazoval v detailu, je nyní vidět obrys celé přední části. Ukazuje právě rozvržení přední partie. Je to zajímavé, netradiční a také víc futuristické.

Foto: Nissan

Hlavní světlomety mají paprskový design.

Auto bude stát na sdílené platformě CMF-B, kterou dnes používá nový Renault Clio. Počítáme, že podobná bude i nabídka motorů. Zážehový litr a třináctistovku doplní naftová patnáctistovka.

Jelikož jde o Nissan, který se už dávno přihlásil k elektrické budoucnosti, počítáme také se spoluprací benzínového motoru a elektromotoru v hybridním soustrojí. Uvidíme, jestli dojde na nejvýkonnější variantu 1.6 Turbo se 149 kW (203 k) pro verzi Nismo.

Anketa

Líbí se vám současný Nissan Juke?
Ano, velmi
34,2 %
Docela ano
5,4 %
Je mi lhostejný
2,7 %
Nic moc
1,8 %
Vůbec ne
55,9 %
Celkem hlasovalo 111 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám