Hlavní obsah

Nissan poodhaluje nový Juke, o odvahu rozhodně nepřijde

Novinky, laz

Nissan Juke se po téměř devíti letech dočká nástupce. Podle prvního zveřejněného snímku se zdá, že Japonci základní divoký koncept udrží. Juke tak bude stále exotem v rámci segmentu, byť už rozhodně ne takovým, jako před lety.

Foto: Nissan

Hlavní světlomety mají paprskový design.

Článek

V roce 2010 způsobil Nissan Juke opravdový šok. Móda zajímavě tvarovaných crossoverů se teprve rozjížděla, když Japonci přišli s čímsi, co kombinovalo ostré křivky kupé 370Z a přitom mělo čtyři oči, kruhové doplňky a výrazné blatníky.

Juke po několika faceliftech přežil až do dnešních dnů, které se mu ale již chýlí ke konci. Možná je trošku překvapivé, že si zrovna v tomto nejdynamičtěji rostoucím segmentu si Nissan dal tolik na čas, ale za rohem už je nástupce.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Nissan Juke první generace

Nissan zatím poutá prvním snímkem zaměřeným na přední světlomety. Ty opět rozhodně nebudou konvenční. Nechybí rozdělení na dvě části - jakési oko s obočím.

Juke se v plné parádě představí 3. září, přičemž prodej odstartuje na začátku příštího roku. Očekává se přechod na modulární platformu CMF-B z dílny aliance Renault-Nissan. Na té už stojí nejbližší příbuzný, nový Renault Captur.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám