Hlavní obsah

Co všechno zvládne Škoda Octavia? Rumun naložil na střechu paletu cihel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rumunsko je země netušených možností, ukazuje tamní Škoda Octavia s plnou paletou cihel na střeše. Dokládá tak odolnost octavie i výstřednost řidiče, který něco takového zkusil.

Foto: Škoda

Škoda Octavia I. gen. po faceliftu, zde ve verzi RS (Ilustrační foto)

Článek

Když potřebujete na stavbu dovézt cihly, vezmete si na to dodávku, pick-up nebo aspoň přívěsný vozík. Ne tak v Rumunsku, přinejmenším v jednom případě, který byl zaznamenán na video a sdílen na Facebooku minulý čtvrtek.

Vidíte dobře, stříbrná octavia první generace po faceliftu, tj. vyráběná v letech 2000 až 2004, veze na střeše celou paletu cihel, ještě zabalenou v igelitu. A není to nikde na vesnici, B na registrační značce octavie znamená Bukurešť, hlavní město.

SPECIÁL: Vyrazili jsme na závod pro auta za pár šupů. Do cíle jsme málem nedojeli

AutoMoto

Jakou má váhu, nevíme, ale v popisku videa se hovoří o jedné tuně. V každém případě to je jistě víc, než nejvyšší povolené zatížení střechy - to bývá v řádech desítek kilogramů. A zadní náprava patřičně „sedí“ na zemi - „vzít“ velkou díru by pro auto mohlo být dost nebezpečné.

Snad nemusíme dodávat, že takto se cihly nevozí, a že byste to tedy neměli zkoušet jak kvůli bezpečnosti, tak i proto, že pozornosti policie byste těžko unikli. Naložit cihly na přívěs nebo do dodávky je vždy bezpečnější varianta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám