Hlavní obsah

Citroën postavil auto ve spolupráci s módním domem

Ikona v módním světě – firma Courreges a francouzská automobilka Citroën pokračují ve spolupráci. Po sněhobílém konceptu vozu E-Mehari je tu sériový černý kousek.

Citroën E-Mehari by CourregesVideo: Citroën

 
Článek

Jmenuje se Citroën E-Mehari by Courreges a opět vychází ze standardního modelu E-Mehari. Pod kapotou má elektromotor o výkonu 50 kW a točivém momentu 166 Nm, který efektnímu autíčku s odnímatelnou střechou udělí zrychlení na stovku za 7,3 sekundy a maximální rychlost 110 km/h. Dojezd na jedno nabití je podle tabulek 195 km.

Foto: Citroën

Citroën E-Mehari by Courreges

Foto: Citroën

Citroën E-Mehari by Courreges

Co je na autě nového? Když vzniká ve spolupráci s módním domem, tak musí vypadat módně.

Karoserie je nastříkána speciálním lakem Vinyl Black. Kola jsou patnáctipalcová, světlá výška je o dva centimetry větší proti standardnímu vozu. Zadní světla mají jiný červený tón.

Foto: Citroën

Citroën E-Mehari by Courreges

V kontrastu s černým exteriérem je interiér světlý. Tedy alespoň jeho části včetně sedadel. Samozřejmě je použita i jemná kůže. Kdo chce, může si k vozu objednat i do kufru přesně padnoucí skupinu tašek a kufrů.

Foto: Citroën

Citroën E-Mehari by Courreges

Automobilka představí vůz 8. září v Paříži na dnech módy, poté jej převeze do Frankfurtu nad Mohanem, kde se koná autosalon.

Cenu zatím výrobce nezveřejnil, pouze víme, že bude vyrobeno jen 61 kusů, což je odkaz na rok založení módního domu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám