Hlavní obsah

BMW poodhaluje novou generaci roadsteru Z4, vrcholem bude třílitrový šestiválec

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW několik týdnů před světovou premiérou ukázalo chystaný model Z4, zatím ale s kamufláží. Potvrzeným vrcholem je verze M40i, poháněná třílitrovým benzínovým šestiválcem.

BEZ KOMENTÁŘE: BMW Z4Video: BMW

 
Článek

Mnichovská automobilka mnoho podrobností neprozradila. Neoficiálně víme, že pod kapotou budou čtyřválcové motory, zatím jediným oficiálně potvrzeným je třílitrový šestiválec o výkonu cca 340 koní (BMW přesný výkon nesdělilo, tento motor ale obvykle má takovouto porci výkonu).

Tato verze dostane adaptivní podvozek s elektronicky řízenými tlumiči a elektronicky řízeným závěrem zadního diferenciálu.

Foto: BMW

BMW Z4 (2018)

Foto: BMW

BMW Z4 (2018)

Jak zjistil Autocar, pneumatiky bude mít Z4 stejné jako M3/M4 -  Michelin Pilot Super Sport. Střecha je nově plátěná, což ušetří zhruba 50 kilogramů. Navíc je to v případě sportovního roadsteru proti plechové střeše stylovější varianta.

Do prodeje se nová Z4, konkurent pro Porsche Boxster, dostane v březnu příštího roku. Na vývoji spolupracovalo BMW s japonskou Toyotou, ta svůj model Supra představí později, patrně ale ještě letos.

Foto: BMW

BMW Z4 (2018)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám