Hlavní obsah

BMW odmění řidiče elektrifikovaných vozidel. Body dostanou za jízdu i nabíjení

Novinky, Daniel Havlina

Automobilka BMW představila svůj nový pilotní program BMW Points, v jehož rámci hodlá odměňovat řidiče elektrifikovaných vozidel a motivovat je, aby skutečně používali elektrickou část pohonu, kterou je nutné nabíjet. Zatím ve vybraných evropských zemích.

Foto: BMW

BMW 330e G20

Článek

Podpora řidičů, kteří se rozhodli vložit svoji důvěru do plug-in hybridních vozidel BMW a používají je tak, aby jezdili co nejvíce na elektřinu – takový je cíl německé automobilky, která představila program BMW Points pro vozidla 330e, 530e, 545e, 745e, X3 30e a BMW X5 45e vyrobené po srpnu 2021.

Takto bude znít první elektromobil od BMW M, mimozemské bzučení navrhl Hans Zimmer

AutoMoto

Právě uživatelé těchto modelů se mohou po zakoupení registrovat do nového programu, který jim bude sčítat body. Dva dostanou za každou ujetou míli na elektřinu, dvojnásobek pak za míli v učených zónách eDrive-z. Tato iniciativa vznikla v souvislosti na snížení znečištění způsobené majiteli BMW ve Velké Británii.

Další body pak lze získávat třeba při nabíjení. Pokud je vozidlo na nabíječce připojeno déle než 15 minut, řidič dostane 20 bodů. Speciální bonus je pak určen pro ty, kteří svůj vůz nabíjejí více než 20krát za měsíc po dobu více než 15 minut. Takoví uživatelé si každý měsíc připočtou 500 bodů.

Plug-in hybridní BMW řady 3 a 5 mají nové základní verze

AutoMoto

S přehledem o tom, kolik bodů řidič získal, pomůže uživatelům aplikace My BMW App. Ti, kteří nasbírají 3200 bodů, dostanou kredit 10 liber (300 korun) na nabíjení v síti BMW Charging. Při zisku 7500 bodů to bude 25 liber (749 Kč) a při 14 500 bodech 50 liber (1498 Kč).

Podobnou strategii jako ve Velké Británii už mimo jiné uplatňují zákazníci v Německu, Belgii či Nizozemsku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám