Hlavní obsah

BMW M nezanevřelo na supersporty, zvažuje nástupce ikonické M1

Koncept Vision M Next je sice u ledu a jeho místo v nabídce BMW M zastoupí velké SUV, ale to neznamená, že by divize na skutečné supersporty úplně zapomněla. Podle šéfa si jimi nemusí dokazovat, že je sportovní značkou.

Foto: BMW

BMW Vision M Next

Článek

Divize M německé automobilky BMW sice před třemi lety ukázala koncept elektrifikovaného supersportu Vision M Next, ovšem místo práce na uvedení do sériové výroby ho založila do šuplíku a místo něj se vytasila s obřím SUV XM. Přesto na placaté supersporty nezanevřela, alespoň podle slov Franka van Meela, šéfa divize.

Foto: BMW

BMW Concept XM

Vedení automobilky zůstává otevřené nápadům na více modelů, které by byly unikátní pro divizi M. To otvírá dveře nejen SUV s extrémními výkony, ale i skutečným supersportům.

BMW testuje divoce tvarované SUV. Koncept XM míří do výroby

AutoMoto

„Vždycky nad tím můžeme uvažovat. Máme rádi auta a pořád sníme o tom, že taková auta budeme stavět. Neznamená to, že je skutečně budeme stavět, ale pořád ty nápady zkoumáme,“ cituje web Autocar, který zprávu přináší, van Meela.

Fakt, že Vision M Next skončil v šuplíku, „neznamená, že nepřemýšlíme nad supersportem. Neustále se snažím přijít na to, jak by to mohlo fungovat,“ pokračuje dále manažer. Mainstreamovější XM vyhrálo, protože supersport není pro divizi M životně důležitý. „Nemusíme dokazovat, že jsme sportovní značka,“ dodává van Meel.

Foto: BMW

BMW M1

Znamená to, že se na skutečného nástupce M1 můžeme těšit? S největší pravděpodobností ne, ale je příjemné slyšet, že se divize M nerozhodla jít výhradně cestou silných SUV, která puristickým fanouškům mnoho neříkají.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám