Hlavní obsah

Bez střechy až 483 km/h. Hennessey Venom F5 dorazil v otevřené verzi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během proslulé automobilové akce Monterey Car Week americká společnost Hennessey představila dlouho očekávanou verzi Roadster pro svůj zběsilý model Venom F5. Výrobce slibuje, že vůz může bez střechy uhánět rychlostí až 483 km/h, čímž by se stal nejrychlejším sériově vyráběným kabrioletem na světě.

Foto: Hennessey

Hennessey Venom F5 Roadster

Článek

Hennessey Venom GT Spyder má nástupce. Americká společnost totiž představila nový kabriolet Venom F5 Roadster, o kterém tvrdí, že se jedná o nejvýkonnější a nejrychlejší vůz bez střechy na světě.

I když své k tomuto tématu bude chtít říci také Bugatti Mistral uvedené na stejné akci se zatím neuvedenou maximální rychlostí, čísla má hennessey opravdu působivá.

Pod kapotou je uprostřed uložená V8 s dvojitým přeplňováním a výkonem 1817 koňských sil a 1617 Nm točivého momentu. Výkon je pak distribuován skrze sedmistupňovou poloautomatickou převodovku.

Hennessey Venom F5 překonal rychlostní rekord předchůdce

AutoMoto

Hennessey uvádí, že je vůz schopen překonat rychlost 300 mil v hodině, v přepočtu tedy 483 km/h, čímž by překonal již zmiňovaného rekordmana v podobě Venom GT Spyder, který jel rychlostí 427,4 km/h.

Vůz vypadá na prvních snímcích identicky jako kupé verze, ovšem liší se odnímatelným střešním panelem z uhlíkových vláken, který je izolovaný a z části od kabiny potažený kůží Alcantara. Jeden kus pak váží pouhých 8,1 kilogramu. Hennessey bude k panelu dávat i tašku s vlny Merino nebo speciální podstavec, kam lze panel uložit například v garáži.

Americký úpravce Hennessey přestavil futuristické vozidlo. Má šest kol a obří cenu

AutoMoto

Novinkou v rámci modelu je mimo jiné také nové tvrzené zadní sklo, které poskytuje výhled na motor. Hennessey říká, že se jedná o materiál původně určený pro proudové motory, který vydrží teploty okolo 540 stupňů Celsia.

Vznikne jen třicet kusů, výroba má začít koncem letošního roku. Ceny budou startovat na 3 milionech dolarů, tedy v přepočtu asi 72 milionech korun za kus.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám