Hlavní obsah

Americký úpravce Hennessey přestavil futuristické vozidlo. Má šest kol a obří cenu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký úpravce a výrobce vlastním hyperaut, společnost Hennessey, oznámil plány do budoucnosti, která vypadá velice zajímavě. Texaská firma ukázala vůz s názvem „Project Deep Space“, který má 6 kol a pohon na elektřinu.

Foto: Hennnessey

Hennessey „Project Deep Space“

Článek

Koncept od americké firmy Hennessey s příhodným názvem, který se dá do českého jazyka přeložit jako „Projekt hlubokého vesmíru“, skutečně dostává svému jménu. Jedná se totiž o nízko posazené kupé s masivními křídlovými dveřmi a šesti koly, kterému výrobce přezdívá „hyper-GT“.

Američané představili nejsilnější produkční auto světa

AutoMoto

Vůz je koncipován jako elektromobil, jehož šest kol bude pohánět hned šestice elektromotorů, všechny poháněné bateriemi. Společnost Hennessey ale myslela i na praktičnost. Do auta se totiž podle návrhů vejdou čtyři pasažéři, jeden vpředu, dva uprostřed a jeden v zadní části.

U zadního sedadla je pak vhodné na chvíli zůstat, protože o něm Hennessey mluví jako o VIP prostoru, pro toho nejdůležitějšího pasažéra. Důvod je ten, že v zadní části je nejvíce místa, a člověk, který vzadu pojede, tak bude sedět jako v luxusní limuzíně.

Americký hypersport ukázal svůj karbonový monokok. Váží jen 86 kilogramů

AutoMoto

Hennessey uvedlo, že koncept vyvíjí s podvozkem z uhlíkových vláken a také s nejkvalitnějšími materiály v interiéru. Vývoj auta skutečně probíhá a vůz by se měl jako produkční kus představit v roce 2026. Hennessey plánuje vyrobit jen 105 kusů v limitované edici a zákazníci si na každé auto budou muset připravit přibližně 3 miliony dolarů, tedy v přepočtu bezmála 70 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám