Hlavní obsah

Aston Martin začal vyrábět speciální edici inspirovanou letadlem Concorde

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do výroby vstupuje unikátní Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition, který vzdává hold letecké společnosti British Airways a především padesátému výročí uvedení legendárního nadzvukového dopravního letounu Concorde.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition

Článek

Speciální divize Q od Aston Martinu oznámila, že z výrobní linky sjel první z pouze deseti kusů Aston Martinu DBS Superleggera Concorde Edition. Vozidlo vyvíjeli společně s lidmi od největšího leteckého dopravce na ostrovech, British Airways. Vozidlo dostalo řadu vizuálních vylepšení. Všechny exempláře prodá zastoupení Aston Martinu v Bristolu.

Aston Martin DBX se v limitované edici inspiroval výrobou whisky

AutoMoto

Na exteriéru je nejvíce patrný nový lak s trikolórou ve stylu British Airways, a to na střeše i zadním spoileru a difuzoru. Černá střecha je z uhlíkových vláken a na celém autě nalezneme řadu odkazujících prvků, které jasně naznačují souvislost s asi nejlegendárnějším letadlem historie.

Nelze opomenout logo divize Q a loga Aston Martin s motivy britské vlajky a skutečné označení, které původně zdobilo letouny Concorde.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DBS Superleggera Concorde Edition

Interiéru věnovali lidé z Q také velkou pozornost, uvnitř je elegantní modrá kůže, na sedadlech jsou loga Concorde a čalounění stropu je z kůže Alcantara. Z detailů zaujme titanová řadicí páka, která je vyrobena z lopatek kompresoru ve skutečném letounu Concorde.

Vlastní Aston Martin můžete mít v obýváku. Simulátor ale stojí jako tři octavie

AutoMoto

Pod kapotou auta je standardní motor 5,2 litru V12 se dvěma turbodmychadly a výkonem 715 koní. Cenu automobilka neuvedla s tím, že případní zájemci se mají obrátit na prodejce v Bristolu. Část výdělku poputuje organizaci Air League Trust, která pomáhá dětem ze znevýhodněných rodin studovat leteckou školu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám