Hlavní obsah

Labutí píseň tříkolek od Morganu. Loučí se limitovanou edicí

Novinky, Daniel Havlina

Tradiční britská automobilka Morgan chystá ukončit projekt na výrobu legendárních sportovních automobilů se tříkolovou konstrukcí. Firma tuto příležitost využila a loučí se se svými zákazníky limitovanou edicí modelu s názvem P101.

Foto: Morgan

Limitovaná edice Morgan P101

Článek

Nová tříkolka P101 vznikne pouze v počtu 33 kusů, které už jsou nyní rozděleny mezi dealerství Morganu. Vyrábět se má začít okamžitě, a to současně s běžnou verzí tříkolky 3 Wheeler v roce 2021. Tento rok se ostatně stane posledním, ve kterém se bude legendární malý sportovní vůz vyrábět. Morganu poté vyprší licence na výrobu motoru S V-twin.

Richard Hammond nechal fanoušky nakonfigurovat svůj nový vůz

AutoMoto

Limitovaná edice nese název P101, protože tak v Morganu ze začátku označovali znovu oživený 3 Wheeler předtím, než ho před téměř deseti lety představili světu. Nakonec se tak stalo v roce 2011 a 3 Wheeler se dočkal obrovské obliby. V dlouhé historii značky se stal jedním z nejprodávanějších modelů, Morgan jich vyprodukoval více než 2 a půl tisíce.

Foto: Morgan

Pryskyřicový kryt řidiče má působit elegantně a výrazně.

Foto: Morgan

3 Wheeler P101 je labutí písní trojkolek od Morganu.

Poslední tříkolka od Morganu se vyznačuje průhledným krytem místa pro řidiče, který firma vyrobila z kompozitní pryskyřice. Dále dostal vůz aerodynamická kola, speciální lak nebo devítipalcová, nízko umístěná světla Hella. Překrásně působí i podlouhlé bílo černé výfuky, které se táhnou od motoru až k zádi auta. Na kapotě, která se bude dodávat ve 4 barevných kombinacích, svítí nápis P101.

Britská automobilka se vzdá platformy, kterou používá přes 80 let

AutoMoto

Vůz bude standardně pohánět motor V2 s objemem 2,0 litru a výkonem 82 koňských sil, který je napojený na manuální převodovku Mazda. 3 Wheeler díky tomu dokáže z 0 na 100 km/h vystartovat za přibližně 6 vteřin. Cena limitované edice se pak bude pohybovat na startovací hranici 45 tisíc liber, v přepočtu 1,3 milionu korun bez daně.

Reklama

Související články

Morgan pokryje rám speciální edice zlatou

Tradiční automobilka „ze staré školy“ Morgan vydává výroční edici svého modelu Plus 4, který slaví už neuvěřitelných 70 let. K dostání bude s platinovou...

Výběr článků

Načítám