Hlavní obsah

Aston Martin DBX se v limitované edici inspiroval výrobou whisky

Novinky, Daniel Havlina

Britská automobilka Aston Martin ukazuje exkluzivní limitovanou edici SUV DBX nazvanou Bowmore Edition, která má definovat a zachytit podstatu dvou tradičních a luxusních značek, tedy Aston Martinu a výrobce slavné jednosladové whisky Bowmore.

Foto: Aston Martin

Aston Martin Bowmore Edition

Článek

Exkluzivní limitovaná edice byla vytvořena zákaznickým odvětvím automobilky Aston Martin Q, která nechá vyrobit pouze 18 kusů s názvem Bowmore Edition na základech SUV DBX.

Za repliku Bondova Aston Martinu zaplatil 4,5 milionu, nemá ani motor

AutoMoto

„Aston Martin DBX nám poskytnul perfektní plátno pro nejvyšší úroveň divize Q podle přizpůsobení Aston Martinu,“ uvedla značka s tím, že obě značky vytváří nadčasové výrobky plné krásy, trvalého odkazu a dědictví.

Foto: Aston Martin

Aston Martin Bowmore Edition

Co se vizuální stránky týče, zákazníci budou moci volit mezi dvěma barvami exteriéru. První bude barva Bowmore Blue, druhá Xenon Gray. Ty budou doplňovat měděné detaily s označením Bowmore a černé brzdové třmeny.

Vlastní Aston Martin můžete mít v obýváku. Simulátor ale stojí jako tři octavie

AutoMoto

Rovněž v interiéru byla použita leštěná měď a auto dostalo i speciální sadu příslušenství od individualizační divize Q by Aston Martin. Vůz je vybaven třeba piknikovou dekou nebo koženou brašnou na výlety s emblémem značky Bowmore.

Pohon se nezměnil, pod přední kapotou tedy trůní dvakrát přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec o výkonu 550 koní a 700 Nm, v páru s osmistupňovou samočinnou převodovkou a stálým pohonem všech kol.

Vozidlo je nyní v prodeji, dodávky zákazníkům proběhnou v prvním čtvrtletí roku 2021. Cenu Britové neuvedli.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám