Hlavní obsah

Šedesátiny legendárního modelu E-Type slaví Jaguar speciální edicí nástupce

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaguar si v roce 2021 připomene už 60. výročí legendárního sportovního automobilu E-Type. K této příležitosti vznikne i speciální edice moderního následníka, sporťáku F-Type.

Foto: Jaguar

Jaguar F-Type Heritage 60 Edition.

Článek

Speciální limitovaná edice ponese jméno F-Type Heritage 60 Edition a pro celosvětový prodej vznikne pouze 60 kusů. Každý model je ručně dodělávaný a v nabídce automobilky se objeví jak kupé, tak kabriolet.

Jaguar omladil nejsilnější F-Pace SVR, osmiválec zůstává

AutoMoto

Vůz stojí na Jaguaru F-Type R, který je vybaven pohonem všech kol a pětilitrovým osmiválcem o celkovém výkonu 567 koňských sil. Nejvýraznějším rysem auta je lak Sherwood Green, tedy legendární barva, která vynikala právě na E-Typu. Doplňky exteriéru jsou v leskle černé a chromované a vše doplňují dvacetipalcová litá kola v černé barvě.

Foto: Jaguar

Interiér Jaguaru F-Type Heritage 60 Edition.

V interiéru si tým vývojářů posvítil na čalounění sedadel, která mají dvoubarevný vzhled. Na opěrkách hlavy jsou loga 60. výročí E-Typu. Zbytek interiéru je vyvedený v hliníku a dalších ušlechtilých materiálech.

Modernizovaný Jaguar F-Type přišel o šestiválec i manuální převodovku

AutoMoto

Každé z vozidel vznikne v továrně Rover Castle Bromwich a následně bude převezeno a dokončeno ve speciální továrně ve Warwickshiru. Cena je stanovena na 122 500 liber, tedy téměř 3,7 milionu.

Jaguar navíc obnoví šest kusů původního E-Typu s motorem 3,8 litru. Jeden z nich byl dokonce prezentován při představení modelu v roce 1961 v Ženevě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám