Hlavní obsah

5 nových chytrých řešení v kabině Škody Fabia

Novinky, Daniel Havlina

Automobilka Škoda je známá svými chytrými a praktickými prvky ve výbavě, kterým říká Simply Clever. Dočkala se jich i nová Fabia, která jich má v závislosti na volbě výbavy až 43. Pět z těchto řešení pak aktuálně naleznete pouze v tomto modelu.

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia má nová řešení Simply Clever

Článek

Škrabka na přední okno umístěná ve víčku nádrže nebo přihrádka na deštník ve dveřích řidiče. To jsou dva klasické prvky Simply Clever, na které jsou majitelé vozidel Škoda zvyklí. Nová fabia navíc dostala hned pětici nových doplňků.

Jako první můžeme jmenovat třeba skládací pružnou přihrádku v zavazadlovém prostoru, kterou Škoda dodává na přání. V případě potřeby do ní mohou zákazníci vložit předmět, jenž pak nebude po kufru „cestovat“.

Škoda představila novou fabii

AutoMoto

Větší flexibilitu má do kabiny přinést odnímatelný držák nápojů umístěný za středovou konzolí. V odkládací schránce přístrojové desky se pak nachází nový držák karet či tužek.

Úplnou novinkou v interiéru je odkládací schránka mezi středovou konzolí a zadní řadou sedadel, která slouží na drobné předměty. Posledním vylepšením je pak odnímatelná a skládací sluneční clona pro panoramatickou střechu, kterou lze v případě potřeby uložit pod krytem zavazadlového prostoru.

Foto: Škoda Auto

Panopramatické střešní okno automaticky tmavne, když svítí slunce, více utemnit jej lze díky manuální cloně z příslušenství.

Škoda navíc do nové fabie umístila ještě dalších 8 prvků Simply Clever, které můžeme znát z jiných, převážně vyšších modelů mladoboleslavské značky. Fabia má tak například kapsy na mobilní telefony na zadní straně předních sedadel jako elektrický Enyaq nebo USB-C konektor ve zpětném zrcátku sloužící k připojení palubní kamery.

Reklama

Související články

Škoda spustila výrobu nové fabie

Škoda začala tento týden vyrábět čtvrtou generaci modelu Fabia. Mladoboleslavská automobilka byla pro tento účel zásadně upravena.

Výběr článků

Načítám