Hlavní obsah

120 let Škody Motorsport oslaví 12 speciálů Fabia Rally2 evo

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Motorsport oslavuje 120. výročí. Oslavy jubilea se neomezí jen na edici běžných silničních vozů. Škoda představila i limitovanou verzi úspěšného rallyeového speciálu Fabia Rally2 evo. Automobilka vytvoří jen 12 kusů.

Foto: Škoda Motorsport

Škoda Fabia Rally2 evo Edition 120

Článek

Limitovaná edice, kterou celým jménem Škoda oslovuje jako Fabia Rally2 evo Edition 120, je prakticky identická s rally speciálem, jenž sportovní odnož Škoda Motorsport připravil na sezonu 2021. Exkluzivnost ale autu dodává několik speciálních doplňků či příslušenství.

Před 120 lety dorazil Narcis Podsedníček do Berlína jako první, vítězem ale vyhlášen nebyl

AutoMoto

Vyvolení se mohou mimo standardní výbavy těšit na speciální zeleně lakovaná kola z hořčíku nebo LED světelnou rampu s Led světlomety do zatáček. Součástí základní výbavy u verze Edition 120 jsou i úložné vaky a sítě na osobní věci, nářadí, náhradní díly nebo jiné vybavení. Vůz je mimo jiné vybaven vaky na pitnou vodu a nádobami na provozní kapaliny.

Foto: Škoda Motorsport

Škoda Motorsport vyrobí jen 12 kusů speciální edice.

Výbava zahrnuje i upínací pásy či speciální obrazovku. Uvnitř nesmí chybět plaketa s výrobním číslem a každý, komu se poštěstí jeden z 12 kusů získat, dostane i batoh a exkluzivní model vozu v měřítku 1:18.

„Limitovaná edice je all-inclusive verze vylepšeného vozu pro rok 2021. Není však pouze dále zdokonalenou verzí našeho speciálu, který již vybojoval mnoho mistrovských titulů, ale s jeho exkluzivní výbavou je provedení Edition 120 také skutečným sběratelským vozem,“ uvedl Michal Hrabánek, šéf Škoda Motorsport.

Škoda uvádí edici na oslavu 120 let motorsportu, se závoděním ale nemá nic společného

AutoMoto

Zákazníci si mohou každý vůz finálně personalizovat podle svých představ, k dispozici je třeba sada delších převodů, která je vhodnější pro soutěže s vyššími průměrnými rychlostmi a zvyšuje maximální rychlost rallye speciálu na 202 km/h. Žádoucí nízkou přilnavost pneumatik pak zajistí sada diferenciálových ramp, které lze používat na asfaltu i šotolině.

Foto: Škoda Motorsport

Speciální displej Edition 120

Samotný vůz má maximální výkon 214 kW (291 koní), tedy o 2 kW více než u modelu minulého. I letos by se pak mělo jednat o vůz, který v posledních letech dominuje v seriálu WRC2 FIA. Škoda začala na oněch 12 kusů limitované edice přijímat objednávky. Cenu jednoho kusu závodní oddělení nezveřejňuje, bývá velmi individuální.

Reklama

Související články

Škoda představuje Enyaq Sportline

První velký elektromobil od Škody přijíždí ve sportovně střižené variantě Sportline, dostupná bude ve třech variantách pohonu.

Test Škody Scala G-Tec: Perfektní souznění

Třebaže u většiny aut upřednostňuji silnější motory v nabídce, Škodě Scala nejvíc sluší ten nejslabší v plynové verzi G-Tec. Pojí nízké náklady na palivo...

Za volantem nové Škody Fabia

Škoda Fabia čtvrté generace se ukáže v květnu, chystaný hatchback jsem vyzkoušel ve formě předprodukčního prototypu. Rande s odmaskovaným vozem v sériovém...

Výběr článků

Načítám