Hlavní obsah

Škoda uvádí edici na oslavu 120 let motorsportu, se závoděním ale nemá nic společného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu Scala a Kamiq si lze objednat v edici věnované výročí motorsportu. Ceny obou vozů začínají těsně pod půlmilionem korun a k mání bude jen 1000 kusů každého z nich. V květnu přibude do nabídky stejně laděná octavia.

Foto: Repro Škoda Auto konfigurátor

Škoda Scala 120 let Motorsport

Článek

Škoda už v minulosti přišla s limitkou Fabia Edition R5, která oslavovala úspěchy fabie v rally. Ovšem edice zvaná „120 let Motorsport”, kterou automobilka připravila v limitovaném počtu po tisíci kusech, se týkají octavie, scaly a kamiqu.

Dvě posledně jmenovaná auta budete na startovním poli jakékoliv automobilové soutěže či závodu většího významu hledat marně, navíc změny oproti výchozím modelům nejsou ani technického, ani vizuálního rázu. Nabídku edice tedy lze brát jen jako cenové zvýhodnění.

Automobilka slaví 120 let od chvíle, kdy se Škoda - tehdy ještě Laurin & Klement - začala účastnit závodů. Psal se rok 1901, přesné výročí pak připadá na 30. červen, kdy se Narcis Podsedníček zúčastnil vytrvalostního závodu Paříž-Berlín.

Před 120 lety dorazil Narcis Podsedníček do Berlína jako první, vítězem ale vyhlášen nebyl

AutoMoto

Kamiq a scala v edici 120 let Motorsport dostanou navíc k výbavě Style hliníkové pedály, černý strop, sportovní volant, možnost volby jízdních režimů, sportovní sedačky, černé doplňky karoserie a černá kola. Scala přidá bezklíčový přístup a startování, kamiq zase zatmavená okna od B-sloupku dozadu.

Foto: Repro Škoda Auto konfigurátor

Škoda Kamiq 120 let Motorsport

Zákazníci za ně zaplatí nejméně 482 900 korun v případě scaly s motorem 1,0 TSI o výkonu 95 koní, kamiq je o něco dražší s cenou 495 900 korun se stejným motorem. Od května přibude v nabídce také Octavia 120 let Motorsport, ovšem u té zatím neznáme cenu ani přidanou výbavu.

Reklama

Související články

Test Škody Scala G-Tec: Perfektní souznění

Třebaže u většiny aut upřednostňuji silnější motory v nabídce, Škodě Scala nejvíc sluší ten nejslabší v plynové verzi G-Tec. Pojí nízké náklady na palivo...

Za volantem nové Škody Fabia

Škoda Fabia čtvrté generace se ukáže v květnu, chystaný hatchback jsem vyzkoušel ve formě předprodukčního prototypu. Rande s odmaskovaným vozem v sériovém...

Výběr článků

Načítám