Hlavní obsah

Nová Škoda Superb ukázala světla. Půjde o boleslavské prvenství

Nová Škoda Superb má být odhalena 23. května, kromě mírně upraveného vzhledu potěší také fanoušky sekvenčních blinkrů. Můžeme se těšit i na velmi užitečnou technologii světel, kterou dostane jako první škodovka vůbec.

Škoda Superb představuje svá světlaVideo: Škoda

 
Článek

Škoda plánuje odhalit faceliftovaný model Superb třetí generace na hokejovém mistrovství v Bratislavě zhruba za týden.

Abychom na to nezapomněli, ukázala nedávno skicu novinky a dnes tu máme náčrtek předního světla. Spolu s informací, že vůz bude mít technologii LED Matrix.

Foto: Škoda

Na pohled toho na světlometu moc nového není, ale v útrobách se změnilo hodně.

Foto: Škoda

Škoda Superb představuje svá světla

Tato technologie bude použita u vozu značky Škoda vůbec poprvé. Její funkce spočívá v tom, že zhasíná jednotlivé segmenty dálkových světel tak, aby „vystínila” auto před vámi či auto protijedoucí, a jeho řidič tak nebyl oslněn.

Kolem jeho vozu však stále svítí dálková světla a vy tak v noci mnohem lépe vidíte na cestu. Řada automobilek včetně Volkswagenu nebo Opelu zmíněnou technologii u svých aut už několik let má, ale samozřejmě kvalita a přesnost se liší.

V předních světlech můžeme čekat také různé animace při odemykání a zamykání auta. Superb dostane i kompletně LEDková zadní světla s „dynamickými“ blinkry, které podle tiskové zprávy zajišťují lepší bezpečnost jízdy.

Reklama

Výběr článků

Načítám