Hlavní obsah

Škoda poprvé poodhaluje faceliftovaný superb

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda poprvé oficiálně ukazuje zmodernizovanou vlajkovou loď – model Superb. Tedy zatím alespoň designérskou skicu přední části. Za tři týdny dojde k oficiálnímu odhalení v Bratislavě.

Foto: Škoda

Po faceliftu zaujme také stříbrná lišta na nárazníku, která vůz opticky rozšíří.

Článek

O tom, že má letos Škoda velmi nabitý rok, co se novinek týče, už se toho napsalo hodně. Slovy filmového klasika „to máte scalu, kamiq, novou octavii...“.

A v Bratislavě se 23. května, těsně před zahájením čtvrtfinále mistrovství světa v hokeji 2019, ukáže první elektromobil Škody, e-Citigo. Doprovodí jej také zmodernizovaný model Superb v plug-in hybridním provedení.

Foto: Koláž Novinky.cz a Škoda Auto, .

Srovnání stávající (vlevo) a inovované verze. Nové jsou světlomety, přesněji jejich grafika a složení LED diod, maska je vystouplá a výraznější, změny čekejme i v rámci zamaskovaných mlhovek.

Právě facelift, který byl před pár týdny nachytán na hradecké dálnici, nyní poodhaluje sama automobilka.

Třetí novodobá generace bude v polovině životního cyklu osvěžena jen decentně. V přední části je tímto potvrzena výraznější maska a odlišná grafika LED světlometů. Jestli se na zádi dočkáme spojených svítilen, jak naznačovaly prototypy, je zatím otázkou.

Foto: Novinky

Ani kombi nemění tvar, ale pouze grafiku zadních svítilen. Jejich spojení je pravděpodobně ještě maskováno.

Co se týče motorizací, zmínili jsme plug-in hybridní pohon, tedy kombinaci zatím neznámého spalovacího motoru s elektromotorem a baterií, kterou lze dobíjet ze sítě a prodloužit čistě elektrický dojezd. Parametry tohoto pohonu a také to, jaké klasické jednotky zůstanou v nabídce, se dozvíme až v Bratislavě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám