Hlavní obsah

Je to Kamiq. Nový crossover škodovky se jmenuje stejně jako čínský vůz

Mladoboleslavská automobilka odhalila jméno crossoveru, na který se můžeme těšit jako na přídavek ke Karoqu a Kodiaqu. Jmenuje se Kamiq, stejně jako již vloni odhalený čínský model.

Foto: Škoda 2x

Už je to jisté - jmenuje se Kamiq.

Článek

Třetí crossover značky Škoda pro český trh je podle automobilky „ideální společník pro všední dny v moderním velkoměstě i mimo něj”. Nedávno se poodhalil na velmi tmavé fotografii, ze které lze poznat zhruba tvar masky a světlometů. [celá zpráva]

Nyní známe už i jeho jméno - Kamiq. Ve stylu Karoqu a Kodiaqu začíná na K a končí na Q. „Spojuje v sobě agilitu a jízdní vlastnosti kompaktního vozu s klasickými přednostmi (...) SUV - zvýšenou pozici sedadel, lepší výhled z vozu, pohodlnější nastupování a vystupování i větší světlou výšku,” uvádí Škoda v tiskové zprávě.

Foto: Škoda

Kamiq se již dříve ukázal na tomto obrázku. Poznáme aspoň přední světla.

Podle automobilky bude Kamiq mít nové asistenční systémy - bez upřesnění - a řadu Simply Clever prvků. Bude stát na platformě MQB, což znamená, že teoreticky může dostat pohon všech kol. Jestli ho však dostane, se dozvíme na premiéře, která proběhne začátkem března na ženevském autosalonu.

Kamiq předpovídala studie Vision X, kterou jsme měli možnost si prohlédnout na loňském ženevském autosalonu. Tehdy jsme se také dozvěděli, že pro pohon kombinovala benzín, CNG a mikrohybrid a mohla jezdit i s pohonem čistě zadní nápravy.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Koncept Škoda Vision X je předzvěstí Kamiqu.

To proto, že zadní kola poháněl 48V elektromotor. Měl sloužit hlavně k pomoci rozjezdu za ztížených podmínek, samotný dokázal auto pohánět jen velmi pomalu a asi dva kilometry kvůli malé kapacitě baterie. Nakolik dostane takovéto pohonné ústrojí i Kamiq, se zatím musíme nechat překvapit.

Foto: Radek Plavecký , Právo

Takhle vypadá škodovka, která se prodává jako Kamiq v Číně. Stejné s evropským bude jen jméno.

Anketa

Líbí se vám název Škoda Kamiq?
Ano
13,7 %
Ne
86,3 %
Celkem hlasovalo 1347 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám