Hlavní obsah

Prostě Rusko. Muž seskočil s autem z odtahového náklaďáku

– Moskva, Rusko

Snaha zachránit auto ze spárů odtahovky je pochopitelná, ale není-li taková legální možnost, poškození auta je téměř nevyhnutelné. Přesvědčil se o tom ruský řidič bílého vozu Kia Rio.

Foto: Profimedia.cz

Odtah není příjemný pro nikoho. (Ilustrační foto)

Článek

Na první pohled to vypadá docela jednoduše - auto je odtaženo, dostavíte se na policii, zaplatíte pokutu a odjíždíte domů. Ona pokuta může být vysoká, ale určitě nebude vyšší než náklady na opravu vozu poškozeného při sjíždění z rampy odtahovky.

Přesto se občas najde případ, kdy někdo z rampy seskočí, nehledě na škody na autě, jako se to stalo o uplynulém víkendu u moskevského letiště Vnukovo.

V tomhle případě ale podle webu Moskevský Komsomolec (MK) nejde o tak běžnou věc. Řidič bílého vozu, identifikovaný webem jako Zarif, podle policie nebyl vlastníkem tohoto auta, a tedy neměl oprávnění je řídit. Byl nařízen odtah.

Potud je všechno v pořádku - na papíře. Jenže Zarif tohle auto koupil od svého přítele Vladimira, což onen Vladimir potvrdil po telefonu. A sedl do svého auta a přijel; plešatý muž na videu má být právě Vladimir.

Auto podle Vladimira, s nímž web MK hovořil, nebylo přepsáno, protože bylo pořízeno na úvěr a přepis nebyl snadno možný. Tím spíš, že bylo registrováno jako taxík; Zarif měl zrovna jet na letiště pro zákazníka. Vůz byl řádně pojištěn, všechny dokumenty seděly.

Policie prý nepostupovala podle zákona, Vladimirovi na místě nikdo nedokázal vysvětlit důvod odtahu. Rozhodl se tedy z náklaďáku sjet i za cenu poškození auta - prý je minimální - protože kdyby byl vůz odtažen, stál by podle Vladimira měsíce na odtahovém parkovišti.

Reklama

Výběr článků

Načítám