Hlavní obsah

Putinova limuzína se začne vyrábět i pro movité Rusy

Novinky, fra

Ruský prezident Vladimir Putin jezdí v nové ruské luxusní limuzíně Aurus Senat. Zatím to byl jediný kus – originální a pouze pro něj. Jenže od ledna si ho bude moct dovolit každý Rus s dostatečným finančním zázemím.

Foto: Aurus Motors (4x)

Aurus Senat

Článek

Firma hodlá tento vůz uvést na trh a nabídnout ho nejdříve v Rusku. Uvidíme, jestli se odhodlá jej nabízet i v zahraničí. To ještě nebylo potvrzeno. Každopádně automobil má pár změn. Zatímco pro vládní špičky je auto nabízeno i v neprůstřelné verzi, pro „civily“ není pancéřování v nabídce. Také prezidentská limuzína je o kus delší, ale to se rozumí, že prezident musí mít větší pohodlí. [celá zpráva]

Foto: Aurus Motors

Jde o luxusní tříprostorový sedan

Foto: Aurus Motors

Displeje jako v Mercedesu, volant jako v Rolls-Royce

Automobil zepředu připomíná Rolls-Royce Ghost, za což mohou maska chladiče a hranatá světla. Interiér zase hledá inspiraci v posledním Mercedesu třídy S. Dlouhý jednolitý digitální displej to opravdu nezapře.

Pod kapotou je jen to nejlepší ze současné techniky. Všechna kola pohání přes devítistupňovou automatickou převodovku vidlicový osmiválec 4,4 l s dvojicí turbodmychadel a také s podporou elektrického motoru. Výkon soustavy je 446 kW (598 koní). Vůz má všechny myslitelné bezpečnostní systémy od adaptivního tempomatu přes čtení značek, sledování mrtvého úhlu, předkolizní systém i se sledováním chodců atd.

Firma Aurus Motors zatím nezveřejnila možnosti výbavy vozu ani jeho cenu.

Foto: Aurus Motors

Zatím byl Aurus Senat nabízen jen pro politické špičky. Od ledna to bude jinak.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám