Hlavní obsah

Putin poprvé ukázal svou novou ruskou limuzínu

Moskva

Vladimir Putin, který byl v pondělí počtvrté oficiálně uveden do ruského prezidentského úřadu, se vydal na svou první vyjížďku v nové limuzíně. Prezidentský vůz nese název Kortěz. To v překladu znamená průvod. Šéf Kremlu bude mít k dispozici hned několik variant. Limuzínu, sedan a další, podstatně prostornější vůz.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nová limuzína Vladimira PutinaVideo: Reuters

 
Článek

Předvedená limuzína o délce 6,62 metru a dvoumetrové šíři je podle tisku vybavena přeplňovaným osmiválcovým motorem o výkonu téměř 600 koní (testuje se prý i varianta o výkonu 800 koní). Od roku 2012 ji vyvíjelo ruské výzkumné středisko NAMI ve spolupráci s automobilkou Sollers.

Zlí jazykové se podle serveru Yahoo nové ruské prezidentské limuzíně vysmívají a tvrdí, že jde o ukradenou kombinaci Chrysleru a Mercedesu.

Foto: Reuters

Nová limuzína Vladimira Putina.

V plánu je i sériová výroba

Ceny vozů Kortěz mají podle ministra průmyslu Denise Manturova začínat na cenovce „více než deset miliónů” rublů (asi 3,4 miliónu Kč), což je podle agentury Interfax skoro dvojnásobek oproti původně slibované ceně. Sériové vozy budou podle ministra „nejméně o pětinu” levnější než vozy Rolls-Royce a Bentley, ale současně budou dražší než základní mercedeska nejvyšší třídy S.

Foto: Sputnik, Reuters

Ruský prezident Vladimir při inauguraci

Ministerstvo později uvedlo, že ruské limuzíny se budou prodávat pod značkou Aurus a budou vystaveny na letošním moskevském autosalonu. Předběžné objednávky bude firma podle Manturova přijímat od konce srpna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám