Hlavní obsah

Toyota bude mít supersport

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V lednu se na autosalonu v Tokiu představí velká věc. Bude to supersport od Toyoty. Že mají problém ukázat i nástupce supry? No a? Tohle bude vlastně závodní speciál pro silnice.

Foto: Toyota

Toyota GR Super Sport

Článek

Sportovní divize Toyoty Gazoo Racing do toho pořádně šlape. Akio Toyoda, šéf automobilky, přijal pro tuhle část podniku nový plán, který znamená přípravu sportovních verzí snad všech řad a znásobení sportovních samostatných modelů. Bude tím i tenhle vůz GR Super Sport? Uvidíme. Zatím nemáme informace, jestli půjde o koncept nebo sériové auto, ale víme, že půjde o silniční verzi závodního speciálu.

Samozřejmě půjde o speciál TS050 Hybrid třídy LMP1 (Le Mans Prototype), který tak dobře boduje ve vytrvalostních závodech. Placatá karoserie, velké blatníky a kopulovitá kabina, to jsou opravdu znaky závodního vozu.

Pokud zůstane i nějaká ta inspirace pod kapotou, pak se tu objeví hybridní technika, pohon všech kol a dynamické vektorování sil na všechna kola.

Následující snímek je stejný jako úvodní, jen jsme zesvětlili kontury, aby co nejvíce vyniklo to, co bylo dosud skryto.

Foto: Toyota

Toyota GR Super Sport

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám