Hlavní obsah

Defender dostane motor z Fordu Mustang

Tenhle tuning je tak trochu zvláštní. Terénní legenda, dnes už nevyráběná, dostane nový motor. A bude to benzíňák z Fordu Mustang. A důvod vás jen tak nenapadne.

Foto: JE Motorworks

Land Rover Defender upravený společností JE Motorworks

Článek

Představte si, že jste fanoušek modelu Land Rover Defender (to není tak těžké si představit), ale máte problémy se svým naftovým agregátem o objemu 2,2 litru. Co si budeme povídat, staré karburátory byly o dost lepší. Ale hlavně tenhle nový motor vypouští do ovzduší 266 g/km CO2. A to je hodně. Proto britská firma JE Motorworks přišla s nápadem, jak to napravit.

Vezme čtyřválec o objemu 2,3 litru s označením EcoBoost, který známe například z Fordu Mustang nebo Fordu Focus RS a nasadí ho do terénního vozu. Jeho emise jsou totiž výrazně nižší – 175 g/km CO2.

Foto: JE Motorworks

Defender určitě patří k legendárním vozům. nezničí se jeho legenda motorem z Mustangu?

Samozřejmě že charakteristika naftového agregátu pro pracovní využití je poněkud odlišná od benzínového po sporťák. A tak firma musí agregát trochu poupravit, aby měl více charakteristiku jako traktor, ale stále s nízkými emisemi. Motor bude ve spojení s šestistupňovou manuální převodovkou nebo s automatem tiptronic. Přestavba by měla vyjít asi na 600 000 korun (verze s manuálem).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám