Hlavní obsah

Mercedes naznačil, jak bude v budoucnu vypadat jeho nižší střední třída

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes-Benz kromě omlazené řady S ukázal na šanghajském autosalonu koncept sedanu řady A. Ta naznačuje tvary budoucí nižší střední třídy, která by měla vzniknout nejenom v karosářské variantě hatchback, ale i sedan.

BEZ KOMENTÁŘE: Mercedes-Benz Concept A SedanVideo: Mercedes-Benz

 
Článek

Concept A Sedan je 4570 mm dlouhý, široký 1870 mm a 1462 mm vysoký. Jak je patrné z vnějšího designu, doba komplikovaných tvarů u trojcípé hvězdy patrně zmizí a nastoupí čistší a jednodušší tvary. Výrazná maska chladiče se sebevědomě velkým logem, trojúhelníkové světlomety, z tohoto modelu vyzařuje nemalé sebevědomí.

Je to klasický sedan, který je zaměřený více na praktičnost. Patrné to bude na zadních sedadlech v oblasti hlavy. Na rozdíl od modelu CLA, jenž se tváří jako pseudokupé.

Zajímavostí představeného konceptu jsou i zapuštěné kliky dveří.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Concept A Sedan (2017)

K tomu, zda se z konceptu stane produkční model, se Mercedes nevyjádřil. Vzhledem k propracovanosti se však lze domnívat, že se tak stane, byť patrně ne se všemi představenými detaily.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Concept A Sedan (2017)

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Concept A Sedan (2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám