Hlavní obsah

Škoda potvrdila kodiaq ve verzi kupé, zatím pouze pro Čínu

Novinky, ČTK, maž

Škoda to nepotvrdila přímo. Kdo ale v tiskové zprávě o podpisu spolupráce mezi Škodou a čínskými SAIC Motor a SAIC Volkswagen četl mezi řádky, zjistil, že oficiálně potvrzené je takzvané CUV (Crossover Utility Vehicle). A to chystá Škoda jediné - nový kodiaq.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq (2016)

Článek

Kodiaq se ve světové premiéře ukáže již tento čtvrtek 1. září, první fotografie a videa ze speciální akce z Berlína budou k vidění na zpravodajském serveru Novinky.cz v osm hodin večer.

Čína se dočká i odvozené verze kupé, evropský trh zatím potvrzen nebyl. S největší pravděpodobností nepůjde o klasické, tedy dvoudveřové kupé, mnohem pravděpodobnější je varianta takzvaného čtyřdveřového kupé s prudce zakončenou zádí. Kdy se Kodiaq Coupe představí, zatím nebylo oznámeno. Škoda plánuje ještě mini SUV velikosti fabie.

Foto: Škoda Auto

Škoda VisionS

Memorandum podepsáno letos v březnu

Letos v březnu podepsaly společnosti Volkswagen, SAIC Motor a Škoda za přítomnosti čínského prezidenta Si Ťin-pchinga a českého prezidenta Miloše Zemana memorandum, které v nejbližších pěti letech počítá s investicemi ve výši zhruba dvou miliard eur do rozšiřování modelové palety značky Škoda. Mladoboleslavská automobilka navíc získala i kapitálovou účast na společném podniku SAIC Volkswagen Automotive Company Limited.

Škoda v polovině roku 2007 zahájila výrobu vozů v Číně s modelem Octavia. O rok později začala lokální výroba malé fabie. V červnu 2013 z linky sjel milióntý vůz značky vyrobený v Číně. Aktuálně Škoda v Číně vyrábí ve třech závodech a celkový počet vyrobených aut vzrostl na 1,8 miliónu.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq (2016)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám