Hlavní obsah

Citroën C4 Picasso: úprava hlavně technická

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Avantgardní rodinné auto se po třech letech na trhu změní. Obě verze, tedy jak Citroën C4 Picasso, tak i jeho delší sourozenec s označením Grand dostanou lehce upravený vzhled, hromady bezpečnostních prvků a také nový motor.

Foto: Citroën

Citroën C4 Picasso (2016)

Článek

Tři roky a 300 000 prodaných vozů. Citroën se změnou na avantgardního hipstera u svého rodinného vozu neprohloupil. Naopak. Donutil i největšího konkurenta Renault, aby přistoupil k podobnému kroku, jenže to už má Citroën s pěknými prodejními čísly solidní náskok.

Teď tu je mírná úprava vozu, která je hlavně zaměřená na bezpečnost. Ale pojďme postupně představit novinky z těch viditelných k těm neviditelným. Vzhled vozu se změnil jen nepatrně. Třeba kolem mlhovek je nyní stříbrná linie. Nebo jsou tu jiskrnější světla, nová kola, barvy, možnost dvoubarevného lakování střechy, nové odstíny karoserie…

Foto: Citroën

Citroën Grand C4 Picasso (2016)

Uvnitř pak vládne změnám nový sedmipalcový displej, na který lze zrcadlit i funkce mobilu. Informace navigace se mohou promítat i do horního dvanáctipalcového displeje palubních přístrojů. Navigace nově umí zobrazovat památky nebo místa s radary.

Bezpečí především

Teď to důležité. Hlavními změnami prošla elektronika, která dostala například speciální systémy sledování jízdních pruhů, slepého úhlu zrcátek, aktivní asistent jízdy v pruzích či systém sledování únavy řidiče. Od podzimu přibude i automatické brzdění.

V nabídce přibude také jeden agregát. Jde o zážehovou dvanáctistovku s přeplňováním, která má výkon 96 kW (130 koní). Ta je standardně spojena s šestistupňovým automatem. Uvidíme, jestli se motor objeví i u nás, kde jsou v nabídce zatím jen naftové agregáty. Ostatně sami hlasujte, jestli byste chtěli třeba Citroën Grand C4 Picasso s tímto motorem.

Anketa

Koupili byste si Citroën Grand C4 Picasso s novým benzínovým motorem 1,2 litru?
Ano
25,4 %
Ne
74,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 818 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám