Hlavní obsah

Elektrický Opel Ampera-e zamíří do Evropy coby přestrojený Chevrolet Bolt

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opel ukázal první fotografie elektrického modelu Ampera-E. Ten se představí na ženevském autosalonu, do prodeje se ale dle neoficiálních zpráv dostane nejspíš až příští rok. Technicky vychází z Chevroletu Bolt.

Foto: Opel

Opel Ampera-e (2016)

Článek

Opel zatím žádné technické detaily neuvedl. Vzhledem k technické spřízněnosti s Chevroletem Bolt, který se od letošního roku začal v přepočtu zhruba za 880 tisíc korun prodávat ve Spojených státech, ale budou parametry stejné nebo silně podobné. Ostatně vnějším vzhledem jde o dva prakticky totožné modely.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Bolt

Bolt využívá lithium-iontové akumulátory o kapacitě 60 kWh. Baterie jsou uložené pod podlahou. Výkon elektromotoru činí 147 kW (200 koní) a bolt jeho prostřednictvím dokáže zrychlit na stovku za sedm sekund a jet rychlostí až 146 km/h.

Dojezd boltu činí 321 kilometrů. Baterie lze nabíjet buď standardní nabíječkou, nebo pomocí rychlonabíjení, které auto dobije na dojezd 144 km během půl hodiny.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Bolt

Foto: Opel

Opel Ampera-e (2016)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám