Hlavní obsah

Renault Alpine: předobraz budoucí sportovní zadokolky

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renault na letošním Le Mans ukázal koncept připravovaného auta s pohonem zadních kol. Tento model by měl vzkřísit značku Alpine, kterou Francouzi pro upravené renaulty používali v padesátých až sedmdesátých letech.

Foto: Renault

Renault Alpine Celebration (koncept, 2015)

Článek

Modro-oranžový plně funkční koncept, oslavující 60 let značky Alpine, se ukázal těsně před zahájením slavného závodu Le Mans. Přední část vozu může někomu podle tvaru světlometů či kapoty připomínat slavné Porshe 911.

Miniaturní zpětná zrcátka u sériového vozu, jenž by se měl ukázat příští rok v Ženevě, zcela jistě nebudou; hezká kola s centrální maticí a nízkoprofilovými pneumatikami by si produkční verze mohla zachovat. Velikost kol (odhadujeme průměr minimálně 20 palců) ale Renault bůhví proč nezveřejnil.

Foto: Renault

Renault Alpine Celebration (koncept, 2015)

Tajemný je Renault, i co se týče pohonné jednotky; média tak spekulují nad přeplňovanou šestnáctistovkou z Clia RS nebo dvoulitrovým turbo motorem z Mégane RS, přičemž my bychom vsadili spíše na druhou variantu.

Sériové provedení by mělo vážit lehce nad jednu tunu, k dostání bude s manuální převodovkou a pohonem zadních kol - což je pro malé, cenově dostupné sportovní kupé jediná správná volba. Podobný koncept najdeme třeba u sériového Subaru BRZ, respektive Toyoty GT86.

Foto: Renault

Renault Alpine Celebration (koncept, 2015)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám