Hlavní obsah

Dovozce značek koncernu Volkswagen se přejmenoval na Porsche ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dovozce automobilů značek Volkswagen, Audi a Seat Import Volkswagen Group se od středy jmenuje Porsche Česká republika. Společnost IVG byla do konce loňského roku vlastněná koncernem Volkswagen.

Foto: Porsche Česká republika

Budova IVG, nyní Porsche ČR

Článek

"Změnou jména se i směrem k veřejnosti hlásíme k holdingu Porsche, do jehož struktury od 1. ledna 2012 patříme," uvedl generální ředitel společnosti Porsche Česká republika Josef Roider. Na postavení společnosti se po změně vlastnické struktury nic nemění, dodal.

Společnost Import Volkswagen Group byla do konce loňského roku vlastněná koncernem Volkswagen. Také její nynější vlastník, Porsche Holding Salzburg, je od jara 2011 součástí koncernu Volkswagen. Celá transakce s tak uskutečnila v rámci koncernu.

IVG/Porsche Česká republika je největším importérem aut v Česku. V prvním pololetí prodala v ČR 12 862 vozů značek Audi, Seat a Volkswagen, což znamená meziroční nárůst o 3,2 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám