Hlavní obsah

Rošády v GM: odešel šéfdesignér i šéf marketingu

Novinky, maž

Americký koncern General Motors v pondělí vyhodil šéfa marketingu Joela Ewanicka, David Lyon zase nečekaně nepřevezme od středy post šéfdesignéra GM Europe. Opel, který patří GM, v červenci narychlo odvolal tehdejšího ředitele Karla-Friedricha Strackeho.

Foto: Sebastien Pirlet, Reuters

Článek

V koncernu General Motors v posledních dnech proběhlo personální zemětřesení na vysokých postech. David Lyon, který pro GM pracoval dvaadvacet let a od středy měl být hlavním designérem divize GM Europe, nečekaně z firmy odešel. Důvody odchodu nebyly zveřejněny.

Nedobrovolný odchod z vysoké funkce zažil marketingový ředitel Joel Ewanick, který pro GM pracoval dva roky. „Joel nesplnil očekávání společnosti,“ řekl k propuštění mluvčí GM Greg Martin. Bližší důvody okamžité výpovědi mluvčí odmítl uvést.

Ewanick se nejvíce proslavil za svého působení na stejné pozici ve firmě Hyundai, kdy během ekonomické recese zavedl program, který umožnil vrátit nové auto, pokud jeho majitel přijde o práci. Za éry v GM se o Ewanickovi hodně mluvilo kvůli stažení inzerce z Facebooku kvůli malé efektivitě vynaložených financí. [celá zpráva]

Popisované změny nejsou v GM za poslední měsíc jediné. Ztrátový německý výrobce automobilů Opel, který vlastní GM, tento měsíc jmenoval nového finančního ředitele i šéfa výzkumu a vývoje. V úterý byl do čela podniku prozatímně jmenován Thomas Sedran, který tak nahradil Karla-Friedricha Strackeho. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám