Hlavní obsah

Kia na Slovensku vyrobila milióntý automobil

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenský závod Kia Motors Slovakia vyrobil milióntý automobil. Jubilejní auto - bílý Cee´d SW s 1,6litrovým dieselovým motorem - společnost věnovala na charitativní účely.

Foto: Kia

Milióntý vůz vyrobený ve slovenském závodě korejské automobilky Kia.

Článek

Milióntý automobil vyrobila slovenská továrna po pěti letech provozu. Závod začal chrlit automobily s logem Kia na konci roku 2006. Vyrábí se zde několik modelů, přičemž hlavní je auto nižší střední třídy – model Cee´d ve třech karosářských verzích. Automobilka na Slovensku vyrobila 600 tisíc kusů; nyní se připravuje na náběh výroby druhé generace.

Dále se ve slovenském závodě vyrábí sportovně-užitková Sportage, v posledních měsících přibyl ještě model Venga.

Foto: Kia

Kia Cee’d (2012)

Kia Motors Slovakia

Kia Motors Slovakia je prvním výrobním závodem společnosti Kia Motors Corporation v Evropě. Závod byl vybudován v letech 2004 až 2006. Výroba automobilů a motorů pro osobní automobily byla spuštěna v prosinci 2006.

Kia na Slovensku v současnosti zaměstnává více než 3900 pracovníků a vyrábí automobil Kia cee’d ve třech karosářských provedeních – jako pětidveřový hatchback Cee’d, kombi Cee’d SW a třídveřový Pro_cee’d, dále pak sportovně-užitkový model Sportage a MPV Venga.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám