Hlavní obsah

Mercedes-Benz představil nejvýkonnější kupé třídy C - 63 AMG

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S nedávným faceliftem třídy C představil Mercedes-Benz nejsportovnější variantu - C63 AMG. Nejprve se ukázala verze sedan, nyní přišel čas na méně praktické, leč sportovnější varianty kupé. V Německu přijde tato verze na 72 590 eur, tedy cca 1,8 miliónu korun.

Článek

Mercedes-Benz C 63 AMG Coupe pohání - stejně jako u verze sedan - osmiválec o objemu 6,2 litru s výkonem 457 koní (336 kW) při 6 800 otáčkách a s točivým momentem 600 Nm. Tyto hodnoty v praxi znamenají zrychlení z 0 na 100 km/h za 4,5 vteřiny a maximální, elektronicky omezenou rychlost 250 km/h (po odstranění omezovače je to 300 km/h). Hodnoty jsou stejné u verze sedan i kupé.

Mercedes nabízí tzv. AMG paket, který přidává dalších 30 koní a snižuje čas potřebný k dosažení stokilometrové rychlosti na 4,4 vteřiny.

U obou verzí se o přenos síly na zadní kola stará sedmistupňová samočinná převodovka s možností sekvenčního řazení. V případě verze kupé uvádí výrobce kombinovanou spotřebu paliva ve výši 12 litrů.

Verze kupé bude v prodeji od září, cena začíná (v přepočtu z německých cen) na částce 1,8 miliónu korun.

Anketa

Mercedes-Benz C63 AMG byste chtěli jako...
Kupé
67,1 %
Sedan
32,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4098 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Mercedes-Benz potvrdil SLS AMG jako elektromobil

Mercedes-Benz je dalším výrobcem, který představí supersportovní automobil poháněný elektřinou. Bude to vrcholný model SMS AMG, takže nepůjde o pomalý vůz -...

Výběr článků

Načítám