Hlavní obsah

Mercedes-Benz představil nejvýkonnější kupé třídy C - 63 AMG

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S nedávným faceliftem třídy C představil Mercedes-Benz nejsportovnější variantu - C63 AMG. Nejprve se ukázala verze sedan, nyní přišel čas na méně praktické, leč sportovnější varianty kupé. V Německu přijde tato verze na 72 590 eur, tedy cca 1,8 miliónu korun.

Článek

Mercedes-Benz C 63 AMG Coupe pohání - stejně jako u verze sedan - osmiválec o objemu 6,2 litru s výkonem 457 koní (336 kW) při 6 800 otáčkách a s točivým momentem 600 Nm. Tyto hodnoty v praxi znamenají zrychlení z 0 na 100 km/h za 4,5 vteřiny a maximální, elektronicky omezenou rychlost 250 km/h (po odstranění omezovače je to 300 km/h). Hodnoty jsou stejné u verze sedan i kupé.

Mercedes nabízí tzv. AMG paket, který přidává dalších 30 koní a snižuje čas potřebný k dosažení stokilometrové rychlosti na 4,4 vteřiny.

U obou verzí se o přenos síly na zadní kola stará sedmistupňová samočinná převodovka s možností sekvenčního řazení. V případě verze kupé uvádí výrobce kombinovanou spotřebu paliva ve výši 12 litrů.

Verze kupé bude v prodeji od září, cena začíná (v přepočtu z německých cen) na částce 1,8 miliónu korun.

Anketa

Mercedes-Benz C63 AMG byste chtěli jako...
Kupé
67,1 %
Sedan
32,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4098 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Mercedes-Benz potvrdil SLS AMG jako elektromobil

Mercedes-Benz je dalším výrobcem, který představí supersportovní automobil poháněný elektřinou. Bude to vrcholný model SMS AMG, takže nepůjde o pomalý vůz -...

Mercedes-Benz CL 63 AMG dostal nový osmiválec

Vrcholný model CL 63 AMG se dočkal nového přeplňovaného osmiválce, který nahrazuje původní atmosférický motor. Motor má ve verzi AMG Performance Package výkon...

Mercedes-Benz odhalil třídu C ve verzi kupé

Na autosalonu v Ženevě předvede Mercedes-Benz třídu C ve verzi kupé. Do prodeje by se měla dostat v červnu. Nový model designově vychází z faceliftované verze...

Výběr článků

Načítám