Hlavní obsah

Nová malá škodovka se začne vyrábět v říjnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejmenší škodovka se nejspíš začne vyrábět letos v říjnu. Informuje o tom Mladá fronta. Automobil, který ještě oficiálně nemá jméno, se bude kompletně vyrábět v Bratislavě. Podobné auto bude vyrábět kromě VW i Seat.

Článek

Podle dřívějších neoficiálních informací se nejmenší škodovka bude vyrábět pod značkami Škoda, Volkswagen i Seat. Automobil bude vycházet ze studie VW Up!. Vůz se bude lišit jen v drobných detailech a každá ze tří automobilek koncernu ho i jinak pojmenuje. Sériová výroba začne v říjnu letošního roku, prodej by měl být zahájen v lednu 2012.

Mladoboleslavská automobilka výrobu nejmenší škodovky nepotvrdila.

Další zásadní novinku chystá Škoda Auto až na příští rok. Druhý nový chystaný vůz připravuje Škodovka sama a velikostně se pohybuje mezi modelovou řadou Fabia a Octavia. Půjde o nástupce Octavie Tour; jedním z názvů, který by se mohl použít je i staronové označení Felicia. Vývoj tohoto vozu je u konce, hotový je už prototyp, dodavatelé součástek připravují nástroje pro sériovou výrobu. S jejím začátkem se počítá na začátek příštího roku.

Šéf Škody Auto Winfried Vahland už dříve uvedl, že si dokáže představit ještě další rozšíření modelových řad. Má jít třeba o velkoprostorový rodinný vůz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám