Hlavní obsah

Podle německých kontrol TÜV má nejméně závad Toyota Prius

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejspolehlivějším vozem ve stáří mezi dvěma a třemi lety je hybridní automobil Toyota Prius. Loňský vítěz Porsche 911 skončil druhý s Toyotou Auris a Mazdou 2. Vyplývá to ze zprávy německých stanic technické kontroly TÜV. Je to poprvé, co v žebříčku zvítězil vůz na hybridní pohon.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Toyota Prius

Článek

Na dalších místech skončily vozy Smart Fortwo, VW Golf Plus a Ford Fusion. Naopak nejhůře dopadly Kia Carnival, Hyundai Atos a Fiat Doblo. Žádný model tuzemské Škody Auto na čele žebříčku neskončil, ale neobjevil se ani mezi vozy s nejvyšší kvótou vážných závad.

Ze stovky kontrolovaných Priusů neprošly napoprvé technickou kontrolou 2,2 procenta vozů. Celkový průměr byl 19,5 procenta závadných aut, což představuje meziroční zvýšení o 1,9 procentního bodu. V kategorii vozů mezi čtyřmi a pěti lety bylo nejspolehlivější Porsche Boxster/Cayman, ve všech dalších kategoriích starších vozů mělo nejméně závad Porsche 911.

Nejvíce závad vykazovala ve dvou kategoriích zahrnujících čtyř až sedmileté vozy Kia Carnival, mezi staršími vozy pak Fiat Stillo a mezi vozy stáří deset až 11 let Ford Ka.

Databáze nezávislého rádce v oblasti použitých vozů v letošním roce obsahuje více jak 7,25 miliónu technických kontrol u vozidel se stářím od tří do jedenácti let v období od července 2009 do června 2010.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám