Hlavní obsah

Kompletní řada 207 od Peugeotu prošla drobným faceliftem

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský výrobce přichází po třech letech s drobnými retušemi svého druhého nejmenšího modelu, tedy Peugeotu 207. Změny jsou pouze malé a například rozeznat vnější vzhled verze před a po faceliftu je docela oříšek i pro automobilové znalce.

Článek

Úpravy na zevnějšku, ale i v interiéru se týkají všech karosářských verzí „dvěstěsedmičky“ – tedy jak hatchbacku, kombi SW, tak i kabrioletu CC. Co se změnilo? Nový je přední nárazník s jinak tvarovanými kruhovými světly, tvarování nárazníku se nicméně liší u každé z karosářských verzí.

Design se celkově přiblížil většímu modelu 308, navíc designéři použili více chromových prvků a více dílů je nalakovaných v barvě karoserie. Vzadu jsou nové svítilny s LED diodami (kromě verze SW).

Interiér se dočkal nového přístrojového panelu, novinkou je i připojení mobilního telefonu prostřednictvím technologie Bluetooth a USB vstup pro možnost přehrávání MP3 souborů z externího zdroje. Novou funkcí je i upozornění na změnu rychlostního stupně u manuálních převodovek – displej vás upozorní na optimální přeřazení či podřazení.

Nabídka motorizací se nemění – základem je čtrnáctistovka s výkonem 75 koní, nejvýkonnějším benzínovým motorem je přeplňovaná jedna-šestka s výkonem 150 koní. Turbodiesely zastupuje motor 1,4 HDI (68 k) a 1,6 HDI (110 k).

Do prodeje se faceliftovaný model dostává v těchto dnech, cena za základní verzi hatchbacku začíná na částce 269 900 korun za pětidvéřovou verzi (třídvéřová stojí 254 900 korun).

FOTO: Peugeot

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám