Hlavní obsah

Ferrari Scuderia Spider 16M je oslavou vítězství

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ferrari přichází s otevřenou verzí Scuderie, která vychází z modelu F430, ale je ještě sportovnější. Písmeno 16 označuje 16. vítězství v poháru konstruktérů seriálu Formule 1, které si italský tým před nedávnou dobou připsal.

Článek

Oproti výchozímu modelu F430 Spider je Scuderia o 80 kilogramů lehčí (nyní 1340 kilogramů). Na firemním okruhu ve Fioranu jde údajně o nejrychlejší kabriolet, jaký kdy Ferrari vyrábělo. Maximální rychlost činí 315 km/h (což je na kabriolet až až), zrychlení z klidu na stovku proběhne za pouhých 3,7 vteřiny.

:. Startuje se červeným tlačítkem, na výběr je i pět režimů nastavení tlumičů, stabilizace a převodovky. Foto: Ferrari

Scuderii Spider 16M pohání benzínový vidlicový osmiválec s výkonem 510 koní při 8500 otáčkách za minutu. Jestli na vás tohle číslo neudělalo dojem, je to tím, že jezdíte na motorce. Točivý moment má neméně působivou hodnotu - 470 Nm při 5250 otáček za minutu.

:. Ferrari Scuderia Spider - tuto část z ní asi na silnici uvidíte nejčastěji. Foto: Ferrari

Kombinovanou spotřebu udává výrobce 15,7 litru na 100 kilometrů. Jinak poháněna je pochopitelně zadní náprava; litá kola mají velikost 19 palců. Tohoto skvostu se vyrobí 499 exemplářů, cena na českém trhu je šest miliónů a „nějaké drobné“. Pokud si pospíšíte, české zastoupení má prý ještě jeden exemplář volný.

:. Sportovní sedadla s výborným bočním vedením nechybí. Foto: Ferrari

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám