Hlavní obsah

Ferrari California: první fotografie nového kupé-kabrioletu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ferrari zveřejnilo tři fotografie a několik stručných informací o svém novém kupé-kabrioletu California. To svým názvem odkazuje na legendární modely z šedesátých let minulého století. Poprvé "naživo" se nová California představí na autosalonu v Paříži počátkem října.

Článek

Skládací střecha je vyrobena z hliníku, ostatně jako celé auto. Californii pohání benzínový osmiválec s objemem 4,3 litru a největším výkonem 460 koní (338 kW), kterých dosahuje při 7 500 otáčkách za minutu.

:. Čtveřice výfuků je umístěna originálně. Uvidíme, který výrobce se u Ferrari inspiruje. Foto: Ferrari

Zrychlení z nuly na stovku zvládne novinka z Maranella pod 4 vteřiny, přesný údaj zatím Ferrari neposkytlo, stejně jako hodnotu maximální rychlosti.

Poháněná jsou samozřejmě zadní kola; převodovka bude automatická se dvěma spojkami a sedmi rychlostními stupni. Brzdy budou odpovídat charakteru vozu: dodává je věhlasná firma Brembo a jsou karbon-keramické.

:. Nové Ferrari California má motor za přední nápravou, nikoliv vzadu, jak u italského výrobce zvykem. Foto: Ferrari

Reklama

Související témata:

Související články

Další Ferrari pro jediného zákazníka

Pininfarina je žádaná značka i pro soukromé sběratele. Když si chce někdo nechat postavit vůz jen pro sebe na základě Ferrari, tak pravděpodobně půjde...

Výběr článků

Načítám