Hlavní obsah

Předstírat vyvrcholení není jen záležitostí žen - dělá to i každý čtvrtý muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předstírání orgasmu skutečně není jen záležitostí žen. Rozsáhlý sexuologický výzkum v USA odhalil, že zkušenost s předstíráním má i každý čtvrtý muž. A tak kolem pětadvaceti procent pánů někdy v životě hrálo na svůj sexuální protějšek, že mělo orgasmus, ačkoli ho vůbec nemělo.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Autorky průzkumu Charlene L. Muehlenhardová a Sheena K. Shippeeová z Kansasu přitom zjistily, že v jejich vzorku měli všichni lidé nějakou sexuální zkušenost s druhou osobou, pětaosmdesát procent mužů zažilo soulož, zatímco mezi ženami to bylo osmašedesát procent. A každá druhá žena a každý čtvrtý muž prý někdy museli zahrát vyvrcholení. Přitom mezi aktivně souložícími byla tato čísla vyšší – osmadvacet procent u mužů a sedmašedesát procent u žen.

V další části výzkumu pak autorky zjistily nejčastější důvody předstírání: dosažení orgasmu bylo nepravděpodobné, touha ukončit z nějakého důvodu probíhající sexuální kontakt, snaha neranit partnerovy city a snaha potěšit partnera.

„U mužů nejčastějšími důvody pro předstírání orgasmu bylo, že se vyvrcholení nedostavovalo, že jeho příchod trval příliš dlouho a že chtěli ukončit soulož,“ tvrdí doktorka Stephanie Pappasová, jež se zabývala důvody předstírání orgasmu u mužů a žen.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám