Hlavní obsah

K dokonalému milování nepotřebují ženy nutně vyvrcholení

Novinky, das

Každá žena je jiná, a jestli někde toto pravidlo platí stoprocentně pak právě při dosahování ženského orgasmu. Některá žena tuto slast nepozná za celý život, jiná jej dosahuje téměř pravidelně a některá dokonce prožívá hned několik orgasmů za sebou.

Foto: Profimedia.cz

O kvalitě sexu nevypovídá pouze počet dosažených orgasmů, ale i spokojenost ženy.

Článek

Uznávaná americká sexuoložka B. Whippleová ve své knize The G spot (Bod G) říká: „Lidé jsou asi tak rozdílní jako sněhové vločky. Každá je úplně jiná. A stejně tak jsou rozdílné naše zkušenosti s orgasmem. Pokud se věda svými definicemi chce přiblížit realitě, pak nejdřív musí tuto absolutní jedinečnost každého z nás vzít vážně a teprve potom začít vyvozovat závěry.“

Autorka tím nechtěla říci nic negativního, spíše naopak. U orgasmu prostě neexistuje žádný přesný návod jak ho dosáhnout, platící pro všechny ženy. Vlastně není ani přesný popis prožitku, jelikož i ten každá žena vnímá jinak.

Neexistuje zde tedy žádná přesná univerzální norma, která by byla určující pro všechny. A to je dobře. Alespoň je zde prostor nejen pro kreativitu a experiment, ale i k odlišnosti.

Krásný sex může být i bez orgasmu

Někteří muži jsou přímo posedlí touhou po uspokojení ženy a jejich jediným měřítkem je, zda dosáhla či nedosáhla orgasmu. Většina odborníků se přitom shoduje, že o kvalitě sexu nevypovídá pouze počet dosažených orgasmů, ale i spokojenost ženy. Krásný a přitom uspokojivý sex totiž žena může prožít i bez orgasmu.

"Muži často podléhají klišé a někdy své ženy doslova stresují tím, že by přece ten orgasmus měly mít. Což je opravdový mýtus," říká Kateřina Filasová pro Sexuálně.cz a dodává: "Jednou u mě při konzultaci plakala jedna krásná mladá žena, jak má svému partnerovi vysvětlit, že se jí milování s ním líbí, že ho prožívá intenzivně, že je spokojená, jen prostě nemá ten - typický orgasmus, který její partner pořád očekává.

On měl představu, jak má sex „správně“ vypadat, a když tomu tak nebylo, v jeho očích to znamenalo, že je něco špatně. Což je nicméně postoj, který to „špatně“ skutečně způsobil. Partnerka se totiž ocitala ve velikém stresu, protože cítila, že on má očekávání, která ona není schopná splnit.

To vedlo k tomu, že byla v napětí, nedokázala se uvolnit a milování si už nedokázala vychutnat. Partner byl také v napětí, protože byl soustředěn na to, jestli jeho partnerka „už konečně bude ten orgasmus mít."

Chybné očekávání může naprosto zničit vztah

Pokud muž nepochopí, že orgasmus ženy má naprosto jiná měřítka a jeho očekávání jsou naprosto mimo, přestane jejich vztah i milování fungovat. Milování najednou přestane být zdrojem příjemných prožitků, sblížení a uvolnění, ale naopak se stává zdrojem stresu a napětí. A není vůbec divné, že se partneři začnou sexu prostě vyhýbat.

Bohužel sex je ve vztahu velmi důležitý, a proto se problémy při něm začnou projevovat i v partnerství. Velmi často přijdou na řadu hádky, výčitky a pak možná i milenky, milenci a může dojít až k úplnému rozpadu vztahu.

Někdy pomáhají maličkosti

Podle některých žen je nejlepším základem pro jejich orgasmus kvalitní předehra. Věnovat se ženě před samotným aktem se prostě vyplácí. Právě při předehře se totiž mnoho žen dokonale uvolní, zapomene na vše nedůležité a začne vnímat opravdu jen a jen své tělo a jeho potřeby.

Tak jako muž prý nejlepší orgasmy zažívá při masturbaci, tak to lze říci i o některých ženách. Není od věci v samotné předehře zapojit i ženu samotnou. Vždyť ona sama nejlépe ví, které doteky jsou jí nejpříjemnější a co jí dělá opravdu dobře.

Někdy žena potřebuje jen víc času. Málokteré ženě se totiž stane, že orgasmus prožije hned při prvním, druhém i třetím sexu s partnerem. Velmi často k tomu dochází až při vzájemné souhře - což může chvilku trvat.

Pokud toužíte, aby žena prožila hned několik orgasmů za sebou, pak je dobré si milování rozdělit do několika fází, ve kterých je prostor pro kombinace mazlení, orálního sexu, používání nejrůznějších pomůcek a samotného aktu. Vše záleží na individuálních potřebách partnerky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám